tisdag 30 september 2008

Ultramorsan slår till igen

Vet inte ritigt varifrån energin kom, men kom det gjorde den.
Idag har jag varit den ultimata hemmafrun, det var bara förklädet som fattades. Men i och med att det är jag som är teknikern i hemmet också så lät det jag förklädet vara.

Har kopplat in det nya bredbandet, dragit ledningar kors och tvärs och minimerat användandet av dylika. Har även kollat så att bredbandstelefonin fungerar...och självklart gjorde den det.
Sedan har jag givetvis städat på sådana där tråkiga ställen som typ under sängen, köksbordet och låtit veckans skörd av döda getingar åka med in i dammsugaren.

Efter detta dagsverke fortsatte jag med att baka bröd, baka havrekakor, göra pizzasallad (familjens nya favorit) och tillaga alldeles egen kallops. Det du!

Här kommer receptet på pizzasalladen. Gör en rejäl sats så får du ju i dig grönsaker hela veckan.

Det här behöver du :
1 liter kokande vatten
½ vitkålshuvud
1½ dl solrosolja eller annan matolja
5 msk vitvinsvinäger
½ dl vatten1 msk strösocker
2 vitlöksklyftor
2 tsk salt
1 krm finmalen svartpeppar eller så mycket man vill ha

GÖR SÅHÄR :Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat. Lägg all salladen i ett durkslag. Koka upp vattnet & häll det över salladen. Låt rinna av! Använd nu en rymlig plastbunke med tätslutande lock och häll ner salladen. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål och slå över salladen. Blanda väl! Låt svalna i rumstemperatur. Förvara sedan i kylskåp! Hållbarhet 5-7 dagar!


Skall väll tillägga att jag själv snodde receptet härifrån:
http://kryddburken.wordpress.com/2008/04/18/extra-god-pizzasallad/

1 kommentar:

Anonym sa...

Ahh... Men visst är det härligt när man får sån energi!! Duktig du är! Ha nu en himla trevlig kväll! Roligt att ni gillade pizzasallads-receptet!